Hieronder leest u meer onze inschrijfprocedure. Wilt u zich voor de eerste keer of na lange tijd inschrijven bij het IBV? Dan is deze informatie geschikt voor u.

Bij voorkeur uiterlijk 1 augustus: inschrijven

Om je in te schrijven voor onze opleiding, is een aantal zaken belangrijk. Hieronder lees je eerst iets over de juiste vooropleiding, de pasfoto en eventuele vrijstellingen.

Om toegelaten te worden tot het Instituut voor Bijbelse Vorming, moet je over de juiste vooropleiding beschikken. Om te verifiëren dat je in aanmerking komt voor de opleiding, vragen we je om je hoogst behaalde diploma bij te voegen.

  • Voor België houdt dit minimaal een diploma in van het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO), het Technisch Secundair Onderwijs (TSO) of het Beroepssecundair Onderwijs met een zevende specialisatiejaar (BSO).
  • Voor Nederland is dit minimaal een HAVO-opleiding of een diploma Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).sonette-sharon

Ook heb je voor je aanmelding een digitale (pas)foto nodig. Deze voeg je als bijlage toe aan het aanmeldingsformulier.

Als je vrijstellingen aanvraagt, voeg je bij je aanmelding voor ieder vak:

  • Je puntenlijst (waar het vergelijkbare vak op staat)
  • Een vakomschrijving (van het vergelijkbare vak)
  • Je eventuele diploma (waar het vak) onderdeel van uit maakt.

Als je bovenstaande zaken hebt geregeld, vul je dit formulier in. Daarna betaal je het inschrijfgeld van €50 euro (hoe dit moet, lees je in de bevestigingsmail die je na je aanmelding ontvangt). Je ontvangt geen bevestiging als de €50 euro bij ons binnen is gekomen.

Het is ook mogelijk om je na 1 augustus in te schrijven voor onze opleiding. Bij latere aanmelding zijn onderstaande data niet geldig. Wel moeten betalingen steeds binnen twee weken in orde zijn gebracht.

1 september: toegang OLP, contract en opleidingscheques

Op 1 september krijg je toegang tot ons online leerplatform (OLP). Dit is een platform waar je de academische kalender, studiegids, cursushandleidingen en dergelijke kunt vinden. In de cursushandleidingen of studiegids vind je de verplichte literatuur. Dit is een goed moment om jouw boeken te gaan aanschaffen.

Op het OLP staat ook je contract. Dit print je, onderteken je, scan je in en stuur je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je geen scanner hebt, mag je het ook per post sturen naar: Coördinator IBV; Sint-Jansbergsesteenweg 97; 3001 Leuven. Het contract moet binnen twee weken bij de coördinator aangekomen zijn.

Indien nodig vraag je opleidingscheques aan.

Op 1 september krijg je ook te horen of jouw vrijstellingen al dan niet zijn goedgekeurd.

1 oktober: factuur collegegeld

Iedereen die het contract in orde heeft gebracht, ontvangt op of rond 1 oktober de factuur voor het collegegeld. Je hebt twee weken om deze factuur te betalen. Als je betaalt met opleidingscheques, bezorg je deze voor 1 november aan de coördinator.

1 november: controle coördinator

De coördinator controleert of het collegegeld/opleidingscheques is binnengekomen of dat er een afbetalingsplan is gestart. Als dit niet het geval is, verlies je de toegang tot de vakken op het OLP.

Informatiemoment nieuwe studenten

Na het invullen van het aanmeldingsformulier kom je naar het informatiemoment voor nieuwe studenten op zaterdag 15 september 2018 van 11.00-13.00 uur. Dit informatiemoment vindt plaats op de Evangelische Theologische Facultieit Leuven. Je ontvangt daar alle nodige informatie om het jaar goed te starten. Het programma, het online leerplatform en de administratieve afspraken worden besproken. Als je niet naar het informatiemoment kunt komen, laat je dit weten aan de coördinator. Er wordt dan in overleg een andere afspraak gemaakt.

klas-van-achter

 Als je je wil aanmelden voor een opleiding aan het Instituut voor Bijbelse Vorming, kan dat hier.

Als je vragen hebt over de aanmeldingsprocedure, mag je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..